HİNDİBURGER

HİNDİBURGER

Diyet yaparken en çok sıkıntı yaşadığımız konulardan birisi; sürekli aynı besinlerle karşı karşıya kalmak! Peki, acaba gerçekten hep aynı besinleri tüketmek zorunda mıyız? Kesinlikle, hayır! Eğer tarifleri birazcık modifiye edebilirsek, diyette en çok korktuğunuz besinlerden birisi olan hamburgeri bile yiyebilirsiniz…

 

Malzemeler:

500 gr hindi göğüs

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

3-4 adet taze soğan

½ demet maydanoz

4-5 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kimyon

3 yemek kaşığı fındık yağı

Domates

Marul

Tam Buğday Unundan Hamburger Ekmeği

 

Yapılışı:

Hindi etini kıyma kıvamına getirene kadar blendırdan geçirin. İçerisine blendırdan geçirilmiş yulaf ezmesini, küp küp doğranmış soğanı, ufak ufak doğranmış yeşillikleri, sarımsağı ve baharatları ilave edip karıştırın. Hamburger köftesi boyutuna getirip, fındık yağı ile pişirin. Domates ve marul ile tam buğday ekmeğinin arasına yerleştirin.

 

İşte hazır!!! Hem pratik hem sağlıklı…

Afiyet olsun…

 

DİYETİSYEN NOTU

Hindi Etinin Faydaları :

  • Hindinin en belirgin özelliği diğer et çeşitlerine göre daha az yağ ve kolesterol, daha yüksek protein içeriğinin olmasıdır.Yani kilo kontrolü ve sporcu beslenmesi için önemli bir besindir.
  • Ayrıca çinko, fosfor, magnezyum ve demir gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Koyu renkli kısımlarında daha yüksek oranda demir içerir.
  • Hindi, triptofan maddesi içerir. Triptofan vücudunuzda, mutluluk hormonu serotonine dönüşür.   Yani hindi eti yemek mutluluk verir diyebilirizJ
  • İçeriğindeki B3(niasin) vitamini sayesinde, karbonhidratları enerjiye dönüştürür. Ayrıca yapılan çalışmalar niasinin, kalp-damar hastalıklarının tedavisinde de önemli rolü olduğunu gösteriyor.
  • B12 vitamini açısından zengin olan hindi eti kansızlığı önler ve hücre gelişimi sağlar.
  • Güçlü bir antioksidandır. Yaşlanmayı geciktirir ve kansere karşı vücut direncini arttırır.
  • Hindinin içeriğindeki B6 vitamini, bağışıklık sistemini güçlenmesini, çinko ise yara iyileşmeleri için önemli rol oynamaktadır.

 

DİYETİSYEN BUKET ADANÇ